Örüljek, hogy annyival megúszom,hogy nem fizettek ki

Tisztelt Mt!

 

Én dolgoztam 1 földhivatalba biztonsági őrként.Első nap jött a főnök mindent megbeszéltünk, sajna beugrottam annak, hogy holnap hozza a papírjaimat most nem tud bejelenteni aznapra.Nem láttam többet.2naponta hívtam mi van ezzel a dologgal hiába.Aztán fizetéskor azt mondta, majd megbeszéljük.A fizum meg a bejelentést is.


Eltelt 2 hét (mindennap hívtam, az utolsó napokba fel se vette)amikor felvette szóltam neki 2 napig nem tudok jönni.Gondoltam utánajárok a dolgoknak.Amikor 2 nap után bementem már 1 új kolléga volt ott és közölte adjam oda a cuccaim és jobban teszem ha még ügyfélként se vetődök arra.Hívtam a főnököt 20x és fel se vette.A földhivatali dolgozók egyike hívta, annak rögtön felkapta.Átadta nekem.Ekkor üvöltött a főnök velem hogy állítólag 2 napja üldöznek a pénzemmel hogy odaadják nekem, és most is ott vannak a hivatalba csak én nem vagyok sehol biztos otthon vagyok és ne hazudozzak hogy bent vagyok stb.Ezt úgy hogy 1 tucat földhivatali dolgozó hallotta ,akik nem kicsit elképedtek ezen.Átmentem a földhivatal vezetőjéhez szóltam neki erről de mondta ez nem az Ő dolga.Mondtam tudom, csak jeleztem.


Elindultam a kamarához.Közbe felhívtak a főnökök és közölték bármilyen lépést teszek "nem lesz jó vége" és "igy is kellemetlenséget okoztam nekik örüljek, hogy annyival megúszom hogy nem fizettek ki."Mondtam nem félek elmegyek a rendőrségre.Megmondta:1. összetöreti kezem-lábam.2. úgyse megyek semmire.A kamarába mondta a jogász:Ez van ,ezt beszívtam. Közbe jött a belső infó:a cég vezetője bement személyesen és meg tudta mutatni a vezetőknek , hogy hazudok és valami papírt mutogatott hogy és átvettem a fizum.


Ennyivel lezárta a földhivatal.Illetve mégse. Ugyanis ki kellet várnom az és végét ugyanis a barátnőm is ott dolgozott és féltettem tőlük.Viszont a földhivatal vezetői TUDTÁK hogy sumákolás van, mert mondta nekik a párom hogy pénz sehol.Ő jóba volt a vezetőkkel de valamiért megfelelt nekik hogy (mint később kiderült) zsinórba a 3. "így járt" emberke voltam márciusba.Januárba kezdett ott a cég.Minden hónapba a legnagyobb óraszámú embernek addig nem fizettek míg el nem ment.Na mindegy.Elmentem viszont akkor még izibe a Fővárosi munkafelügyelethez és a jelenléti ívet lemásolva elmondtam mi történt.Kimentek és 70 tanú ellenére(akik tudtak volna mondani nekik ezt-azt és akartak is) vigyorogva megbeszélték, hogy és soha nem is dolgoztam ott.Senkit meg se kérdeztek az ott dolgozok közül csak az örök főnökeivel beszéltek.


Bezzeg ilyenkor tudnak jönni a górék.Ment bejelentés az APEH-hoz is. Kimentek persze minden rendben volt.Ők is kaptak 1 példányt a jelenléti ívből.Valamiért nem kérdeztek rá erre-arra pedig nyilvánvaló volt mi folyik ott.A céget is megsasoltam.A Cégbírósági bejegyzés szerinti címen sose látták őket.Ill. béreltek irodát de csak napi 5 panaszos jött behajtani a fizujukat.a 2. fellelhető címen bérleti díjtartozás illetve "balhés cég" megjegyzéssel kidobták őket.A hivatalos mindenhol bejelentett telefonszámuk pedig "Szabó bácsié" aki soha a büdös életbe nem hallott erről a cégről de szétzaklatják a cég miatt és le fogja cserélni a számát.


A rendőrség a fentiek alapján semmi törvénytelent nem talált. A cég a mai napig ott van a földhivatalba és élnek mint marci hevesen.Tudom hogy mikor megy be oda, aki benyelte 1.5 havi fizum ,de maximum elverném és lenne utána 3 évem gondolkodni a sitten milyen ügyes vagyok.Hozzáteszem bejelentve nem voltam de van elég tanú arra amiket elmondtam és senki nem is akar foglalkozni ezzel.Pedig van 1-2 törvénytelen a leírtakba.


(Tippre:Adócsalás,csalás,lopás,sikkasztás,fenyegetés,jogaim korlátozása,magánokirathamisítás) .Semmi esetre se törvényes náluk semmi.Van ötlet mit tehetnék? Előre is köszönöm!

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!