Fizetést egyszer sem kaptunk

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt olvasók!

 

Leszázalékolt /50%/ vagyok, jövedelmem 27000ft.Bejelentkeztem a munkaügyi központba, hátha kapok az állapotomhoz megfelelő munkát. Ami meg is érkezett,szerencsémre, vagy szerencsétlenségemre. Ugyanis községünkben egy Bt.alakult és kikértek egy évre a munkaügyi központból, amit örömmel vállaltam, hiszen helyben dolgozhatok. A munkát 2011.06.18-án kezdtem meg. Elég kemény fizikai munka az uborkázás, de mentem és csináltam még a sok-sok túlóra és a pihenőnapok hiánya sem tartott vissza. A munkaszerződésem hetek múlva kaptam meg, melyben a következők szerepelnek:

 

munkáltató neve,címe,adószáma,cégjegyzék száma
az én személyes adataim

 

A felek kijelentik,hogy jelen munkaszerződés alapján egymással határozott időtartamra 2011.06.18-tól munkaviszonyt létesítenek teljes munkaidőre,napi 8 óra tartamban.

 

A munkába lépés napja:2011.06.18.A munkavállaló munkaköre:segédmunkás. A munkavállaló személyi alapbére:78000ft/hó. A munkavégzés helye változó, xy belterülete. A felek próbaidőt nem kötnek ki.

 

Mint már írtam,dolgoztam erőn felül.Keményen túlóráztunk,és pihenőnapokat sem vettünk ki,mert az uborkát szedni gondozni kell.Ez így ment 2011.08.09-ig.Községünkben eddig tart egy év./ 3 napig tart egy esztendő a mesében is/Fizetést egyszer sem kaptunk, csak hitegetést,hogy ekkor meg akkor.Jelenlétit sosem láttunk,egykockás füzetbe vezették,mikor mennyit dolgozunk.


Azt ígérték,hogy a többlet munkát külön napszámért fogják kifizetni.A mai napig nem történt meg.Néha 3-4 alkalommal küldött az embereknek,nekem összesen 34000ft került átadásra.Hova fordulhatok ez ügyben,mert már nagyon elfogyott a türelmem.És ez az ember községünk polgármestere is.