Nem jelentették be édesapámat

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Munkahelyi terror blog!

 091008_pigs3.jpg

 Az Apukám ügyében kérem a segítségeteket.  Nyugdíj előtt áll, és most derült ki, hogy egy korábbi munkahelyén nem jelentették be, és így nem is fizettek utána semmit. Kb. egy évvel ezelőtt küldték el a munkahelyéről, persze, nem volt semmiféle szabályos felmondás, meg ilyesmi. Egy sertéstelepről van szó, Apukám etette, gondozta az állatokat.  Munkaszerződés nem készült. Tanúkkal tudja igazolni, hogy ott dolgozott, illetve több alkalommal volt olyan, hogy ha érkezett a telepre valami szállítmány (táp, gyógyszer stb.), akkor azokat ő vette át, ő is írta alá a papírokat. Ilyen papírból egy pár maradt nála.  Szóval, ennyivel tudja csak igazolni, hogy ott dolgozott a vállalkozónál, mással nem. Kb. másfél évig dolgozott - és ennyi idő kellene most a nyugdíjához.  Tudunk valamit tenni az ügyben?

A vállalkozó jelenleg is működik, de "természetesen" szóba sem akar állni velünk.  Köszönöm előre is a tanácsot. Remélem, van azért valami megoldás.

 

A válaszokat előre is köszönöm!