Autóbaleset miatt kerültem nehéz anyagi helyzetbe

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

 

Szeptember 13-án munkába menet közúti balesetet szenvedtem. Vétlen voltam, 8 napon túl gyógyuló sérülésem miatt jelenleg is táppénzen vagyok. A munkáltató okt. 3-án vette fel a baleseti jegyzőkönyvet (annak ellenére, hogy én már szept. 14-én személyesen jeleztem, hogy mi történt). Még mindig különféle adatokat kér a MÁK (mivel közalkalmazott vagyok), olyanokat is, amiket már többször megadtunk, minden szükséges adat feketén-fehéren szerepel az általam leadott papírokon.

 13380497031_SPLASH.jpg

Balesetem óta sima táppénzt kapok, mert még mindig nem nyilvánították úti balesetnek az ügyemet. Tudomásom szerint annak ebben nincs jelentősége, hogy a rendőrségi eljárás szerint ki volt a hibás (egyébként is én vagyok a károsult, a vétkes sofőr ellen büntető eljárás indult).

 

Nehéz anyagi helyzetbe kerültem, ezért szeretném tudni, hogy meddig tarthat még ez a huzavona? Mit tehetnék/kihez forduljak, hogy a kiesett béremet mielőbb megkapjam? (Az egyértelmű, hogy munkába menet a legrövidebb útvonalon történt a baleset). Segítségüket előre is megköszönöm.

 

I

Címkék: munka, állás