Minek hirdetik a betöltött álllásokat?

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Ilyen ma, 2013-ban az álláskeresés Magyarországon a F. Consultingnál. A lényege: noha egy tavaly december elején kiírt pályázatot már betöltöttek, de jelentkezni ettől függetlenül továbbra is lehet rá, hiszen a hirdetés ugyanúgy megjelenik, pl. a mai (jan. 12.) dátummal is. 

 

Részletesebben:  Tisztelt F Consulting!  Tavaly december elején jelentkeztem az adáslebonyolító technikus (LINK) állásra, néhány nappal később fel is hívott egy hölgy, aki egy "gyorstalpaló felvételi vizsgában" részesített, ill. elmondta, miről van szó (az HBO a munkáltató, ez és az a munka, ennyi és annyi a fizetés stb.). A hölgy búcsúzóul biztosított, hogy elküldi az elérhetőségeit email-en, valamint az egész felvételi procedúra végén (ami elmondása szerint a következő pár hét során lezajlik) értesít, hogy felvettek-e vagy sem. Ehhez képest a hölgy NEM küldött semmiféle elérhetőséget, ill. NEM tájékoztatott a fejleményekről. Emiatt nemrég - január elején - ismét jelentkeztem a meghirdetett állásra, mivel a hirdetés továbbra is megjelent online (legalább 3-4 alkalommal). Érdekes módon most egyetlen nap alatt kiderült, hogy "Ügyfelem az Adáslebonyolító Technikus pozíciót saját forrásból talált jelölttel lezárta.", mivel a hölgy ezt megírta nekem email-ben.

 confused.jpg

Erre válaszolva megkérdeztem, hogy ígérete ellenére miért nem kaptam tőle semmilyen értesítést, mire azt válaszolta, hogy "elfelejtette" elküldeni az elérhetőségeit, ill. a megbízója sem tájékoztatta őt a felvételi eljárás részleteiről, ezért nem kaptam én sem ez ügyben tájékoztatást. Ezt én megértem és elfogadom, válaszoltam neki, azonban ebben az esetben legalább annyit megtehetett volna, hogy küld egy rövid levelet, amiben a türelmemet kéri stb., ill. megfogalmaztam némi kritikát az ilyenfajta eljárással kapcsolatban, amikor a pályázót hagyják feleslegesen várakozni, reménykedni, de még annyira sem veszik emberszámba, hogy értesítsék - holott a pályázatban NEM volt benne az, hogy ha valakit nem értesítenek, az azt jelenti, hogy nem őt választották ki. A hölgy erre azt reagálta, hogy sok emberrel foglalkozik, stb., stb.... amit én szintén megértek és elfogadok, de ha így áll a helyzet, akkor miért ígér olyasmit, amit a munkája miatt nem képes teljesíteni?????

 

Erre elég lekezelő stílusban kioktatott a munkájáról, majd roppant empatikus módon azzal zárta sorait, hogy - idézem - : "Gondolom megérti kérésem, hogy ne írjon többet nekem, akár mennyire is unatkozik otthon."  A súlyos helyesírási hibától most tekintsünk el, nyilván csak ideges volt, amiért valaki nem hagyta magát szó nélkül lerázni, és ki merészelte nyitni a száját a saját érdekében, amikor nyilvánvaló módon a HR-es hölgy hibázott. Mindezek után azonban én csak azt nem értem, hogy egy már betöltött állásra miért lehet még mindig pályázni??????? Mivel erről van szó. A már lezárt pályázat továbbra is megjelenik, ill. megtalálható az álláskereső oldalak hírlevelében, weboldalán, továbbra is lehet rá jelentkezni.

 

Ez akkor most hogy is van???????  Üdvözlettel: én

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg
</p