Kedvenc jelszavuk: van helyetted 100 másik! - Frissítve a cég válaszával

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! 

 

Észak-kelet Magyarország egyik legcsúfosabb közelmúlti történelmével rendelkező városából írok önöknek, ahol a korrupció, a "cimbora-maffia" és az ismerősök ismerősének az ismerőse által szerzett javak és pozíciók már-már mindennaposak. Lehet, ezeknek köze lesz ahhoz, amiket írok, megjegyezném viszont, hogy ez nem az ország összes G E gyáráról fog szólni, hanem csak az ózdiról. Itt életvédelmi kapcsolókat, kismegszakítókat gyártunk, tehát elvileg felelősség teljesen kellene kezelni mindent. 

 salt-factory.jpg

Oda kerültem, nem is olyan túl rég, mindig is multiknál éreztem magam a legjobban, gondoltam minden simán megy majd, és nem lesz probléma. Mikor először bevittek minket a csarnokba hihetetlen éles zaj csapott meg. Azt mondták oktatáson, ez a zaj max. 84dB, ami még nem okoz tartós hallás károsodást. A régi gépek, a szivárgó pneumatikus csövek és más egyéb karbantartás hiánya miatti zajok elárasztják a gyárat. Ordítani kell, ha hallatni akarom a hangom a mellettem állónak. Később megismertem állandó munkatársaimat, akik kivétel nélkül rosszul hallanak, és köztük van, aki már  12-13 éve ott nyomja az igát, mondanom sem kell nem súlyos, de rémisztő amikor 2-3-szor kell elmondanom valamit neki. Füldugó bár van, de volt rá precedens, amikor majd' 2 hétig nem volt füldugó, ráadásul nem mindenkinek kényelmes. Én pedig féltem a hallásomat hobbim miatt is, ráadásul 5-6 perc után hasogat a fejem attól a rémes zúgástól. 

 

A kosz, a por állandó. Az operátoroknak csak akkor lehet kesztyűt cserélni, ha már maszatolja vele a terméket, VAGY használhatatlanná szakadt. Eddig bárhol dolgoztam, ha piszkos lett a kesztyű azonnal kellett cserélnem, mert fegyelmivel fenyegettek, itt meg az sem érdekli őket, ha már átissza a mocskot.  Mikor odakerültem fél óra szünet volt az operátoroknak, ezt le csökkentették 20 percre. Fogalmam sincs lehet-e ilyet, de számomra elég necces. 8 órában 2x5 perc és egy 10 perc áll a rendelkezésükre, ami alatt enniük, wc-re járniuk kell, ami már csak azért sem lehetséges, mert a wc-k messze vannak még a bejárati ajtókhoz közel esőknek is, ráadásul ki az, aki ha bármilyen éhes is, 5 perc alatt félrenyelés, vagy későbbi tartós emésztőrendszeri károsodás nélkül meg tud enni egy vagy több szendvicset?! Látom őket, köztük járok, sokszor majd meg fulladnak, de ha 1 percet is késni mernek, már osztják a fegyelmit nekik. És mi van azokkal a nőkkel, akiknek havi baja van? Kirúgják őket, mert tampont kell cserélni? Sajnos a műszakvezetők között is vannak -bocsánat- rohadékok, akik nem néznek semmit és senkit.

 

 Egyébként az összeszerelők 99%-a nő!  A csarnok klíma rendszere kiváló minőségű. VOLNA, ha nem azon spórolnának, esetleges karbantartását, javítását nem halogatnák. Tavaly nyáron napi kétszer jött a mentő, Vitte a szívbetegeket, és gyengéket. Kérdem én, ez normális? Napi kétszer jön egy mentő egy gyárhoz, ahol az emberek a dolgukat végzik? Állítólag -ez nem tudom igaz-e- az ezzel foglalkozó illetékes kijelentette, hogy "olcsóbb a mentő, mint a klíma szerelés". Biztosíthatom önöket, ha ezt én személyesen hallottam volna a fogát verem ki. Idén nyáron  eddig még hűvösebb volt, de egyszer  már jött mentő.  A nagyobb beosztásban lévő emberek, értem itt ezalatt a managereket és más illetékeseket folyton a darabszámot nyomatják az emberekkel, minél többet, minél jobban, aztán csodálkoznak, hogy rengeteg a selejt termék, és az emberek dőlnek ki. Már a fiatal húszon éveseknél is jelentkeznek csukló problémák, mert annyira gyorsan kell dolgozniuk, hogy a fejüket sem emelhetik fel, csak ülnek, és hajtanak, és pakolgatják a miniatűr alkatrészeket. Az egyik területen már 10.000 felett jár a napi minimum, amit ha nem teljesítenek jönnek a retorziók. Úgy hívják a részt, hogy a "halálsorok". 

 

A parkolóban szinte évente cserélődnek a céges autók. De a mérnököknek és technikusoknak nincs megfelelő alapszerszám készlet a munka elvégzéséhez. Mindent a régiektől kunyerálnak, vagy "aki keres talál" alapon szereznek.  Állandó rettegésben tartanak mindenkit, a kedvenc jelszavuk: "Van helyetted 100 másik", és kiszúrják az egy műszakban dolgozók szemét havi 66-70.000 forinttal, amiből iskoláztassák gyermeküket, éljenek meg, fizessenek rezsit stb.   Tisztelt Munkahelyi terror blog! Körül-belül a felét írhattam le azoknak az igazságtalanságoknak és szemétségeknek, amelyeket mindennap átélek, bár személyesen nem sokat kapok ezekből, de látom mit művelnek, szinte már a bőrömön érzem, annyira közel történik mindez hozzám. És nem is beszéltem még a város vezetőség általi igazságtalanságokról, és cselekedeteikről, amelyekkel nem hogy építik, de sokkal inkább rombolják a várost. Egykor 50.000 környékén laktak ebben a városban. Mára 35.000 alatt. Csodálkozunk? 

 

Ui.: Sok operátor ismerősöm, és barátom is van, ő tőlük is tudok még néhány dolgot.

 

 

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!

 

Olvastuk az ózdi GE Industrial Solutions üzemmel kapcsolatos bejegyzésüket, és szeretnénk néhány dokumentált, ellenőrizhető tényt megosztani e blog olvasóival:

 

Zaj: A több mint 1300 munkatársat foglalkoztató 1998-ban zöldmezős beruházásként megnyitott gyárban ipari termelés folyik, aminek velejárója a zaj. Az előírások szerint 85dB zajterheléstől kötelező hallásvédő használata, üzemünkben 74dB az átlagos szint. Ennek ellenére munkatársak számára már évek óta korlátlanul rendelkezésre állnak hallásvédő eszközök. Csak 2013-ban 36 millió forintot költünk személyi védőeszközökre és környezet- és egészségvédelmi fejlesztésekre. Munkánkat a hatóságok folyamatosan ellenőrzik.

 

Szünet: Dolgozóink szüneteit a Munka Törvénykönyve és a kollektív szerződés szabályozza, ennek betartását szigorúan ellenőrizzük. A selejt nekünk mind munkaidőben, mind a felhasznált anyagok szempontjából veszteség. Ezért nem engedhetjük meg, hogy a munkavégzés minősége a fáradtság, túlterheltség miatt ne legyen megfelelő.

 

Balesetek: Többek között a fentieknek is köszönhetően eddig 12,2 millió órát dolgozott OSHA jelentésköteles baleset nélkül, ez gyakorlatban 5 és fél évet jelent. Természetesen előfordulnak rosszullétek, hiszen óriási létszámmal működik a gyár. 2012-ben 8 alkalommal, 2013-ban 2 alkalommal hívtunk mentőt. Az üzemben egyébként kiemelkedően felszerelt rendelő üzemel napi orvosi rendeléssel és két állandó nővérrel.

 

Légkondicionálás: 2012-ben összesen hat napon nem működött a klímaberendezés, 2013-ban kettőn, de a folyamatos légbefúvást még ezeken a napokon is biztosítottuk.

 

Kereset: A gyár fizikai dolgozóinak nettó átlagkeresete béren kívüli  juttatásokkal együtt  102 700 forint.

 

Ami Ózd jövőjét, fejlődését illeti, mi hiszünk a város és a régió jövőjében és munkavállalóink teljesítményében. Ezért is döntött a GE Ózd mellett 1998-ban, és lett ez a világcég a rendszerváltozás utáni első fecske e nagy múltú, valaha sokkal jobb napokat látott ipari városban. Nem csak ipari befektetőként működik itt azonban a cég, hanem mint vállalati polgár is. A GE Foundation Nyíló világ középiskolás tehetséggondozó programunkban, amelyet kifejezetten Ózdra és Putnokra fejlesztettünk ki, eddig több száz diák vett részt 12 év alatt. Azt tanítjuk meg a diákoknak, ami a meggyőződésünk: a hátrányos helyzetet segítséggel, partnerekkel versenyelőnyre lehet fordítani. A többi csak a diákok tehetségén és szorgalmán múlik és azon, hogy felismerjék, hogyan segíthetnek a régiónak, ahol ezt a lehetőséget kapták. A GE a város legnagyobb foglalkoztatója, nem csak beszél, hanem tesz is a városért és a munkatársainkért, mert partnerek vagyunk és a jövőnk, sikereink közösek.

 

Tisztelettel

 

Kozicska Gábor, GE gyárigazgató, Ózd