Kirúgtak, hogy nehogy lebukjanak a NAV-nál

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!


2014.06.01.-én munkába álltam egy vagyonvédelmi cégnél, mint vagyonőr. A fizetéssel soha nem voltak problémák, mindig időben a megfelelő összeg került kifizetésre. Na most azt tudni kell, hogy az ilyen vagyonvédelmi cégek, bizonyos időnként másik munkáltatóhoz "dobálják" az őröket, ezzel is kijátszva a NAV-ot! Sajnos azt tudni kell, hogy van némi tartozásom az egyik szolgáltató felé, amit már egy behajtócégnek át is adtak.


Mikor a behajtócégnek sikerült kideríteni hol is dolgozom, azzal álltak elő, hogy a fizetésemből havonta bizonyos összeget levonnak tartozás gyanánt! Ezt az összeget, ahol dolgoztam vagyonvédelmi cégnek kellett volna havonta a megadott számlára utalni a behajtócég részére.
Ez 2015.04.01.-től lépett volna érvénybe! 2015.03.30.-án itthon töltöttem szabadnapomat, mikor telefonon hívott a területi vezetőm, és közölte velem, hogy április 01-től nem tartanak igényt a munkámra!

static_guard.jpg


Indoklás nélkül! Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy vajon mi lehet az oka ennek a hirtelen menesztésnek? Nem kellett sokat logikáznom ahhoz, hogy rájöjjek sz*r van a palacsintában.
Ugyanis a dolog a következőképpen megy.

Mivel a vagyonvédelmi cégnek kellett volna utalni a behajtócég felé, ezért remegni kezdett alattuk a léc, mert ugye ezek bizonyos időnként másik munkáltatóhoz jelentenek be minket.
A behajtócégnek feltűnt volna az, hogy hogy a fenébe jön mindig máshonnan, másik cégtől a pénz?
Ezért a cégem úgy döntött, hogy a legjobb megoldás az, ha megszabadulnak tőlem, és így nekik sem kell majrézni!


A legszebb az egészben az volt, hogy meg sem indokolták miért kell elmennem, csak annyit mondtak, hogy a megbízó nem szeretné, ha a továbbiakban ott teljesítenék szolgálatot. ...és mindezt telefonon, mert még személyesen sem voltak képesek velem közölni a tényeket! 2015.04.01. óta sajnos munkanélküli vagyok, hála a ennek a maffia bandának!



Ui: Nevem elhallgatását kérem, amennyiben a levelem megjelenik!

Köszönettel