Megalázó bánásmód szülés után

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Kedves Munkahelyi terror blog!

 

Segítséget - véleményt - szeretnék kérni, az alábbi "ügyemmel" kapcsolatban. Én jelenleg GYES mellett dolgozom újra munkáltatómnál, miután lányom betöltötte a 2 éves kort. Anno mikor szülni mentem is ez volt szóban a "tény", hogy visszajövök dolgozni. Cégemnél 2007.07 hótól vagyok munkaviszonyban, szerződés kiegészítésekkel ugyan, de csop.vez pozícióban. Először kértem cégemet, hogy 4 órában kívánok dolgozni - törv. lehetőségekkel - melyet szóban el is fogadtak (írást nem kaptam). Aztán mikor szabim lejárt munkába állni nem tudtam, mert gyermekem pont beteg volt, így táppénzen voltam (GYÁP). Munkáltatóm viszont nem jelentett be újra, csak mikor ténylegesen munkába álltam (1 héttel később). Aznap mikor jöttem, közölték hogy "elveszett" a szerződésem (minden más papírom megvan), így kapok egy újat.

 

Igaz én beszkennelve leadtam az eredetiből egy példányt. Mikor kézhez kaptam döbbenten olvastam, hogy adminisztrátori munkakört írtak rá, valamint hatályon kívül helyeztek mindent - kivéve munkaviszonyom eredeti kezdeti időpontját -, ami az eredeti szerződésemben kiegészítésként szerepelt (pl határozott összegű gépkocsi üzemanyag térítés). Közöltem, hogy ezt nem írom alá, mert nem adminisztrátor vagyok és engem anyagilag hátrányosan érint anyagilag. Ekkor utána járásra rájöttem, hogy ha nem fogadom el a pozíciót (főnököm szerint nem kötelesek visszavenni, de kaptam egy 2. szerződést), munkaviszonyom felmondással megszüntethető, viszont a végkielégítés, stb csak a 4 órás bérhez viszonyítva jár. Ezért kértem írásban, hogy maradok 8 órában, saját pozíciómban. 3. szerződést újra kaptam, melyben meseszerűen volt leírva, hogy mettől meddig voltam 4 órában (kb 4 hét) és hogy kérésemre vettek vissza 8 órában. Itt már stimmelt a beosztásom, viszont a bérem kevesebb volt, mint a 4 órás 2x-ese. Még mindig hatályon kívül helyeztek mindent.

image-3-for-coleen-8th-june-2011-gallery-437469995.jpg

Csak "tanú" előtt, egy mondatot, hogy írjam alá, mert nem kapok fizetést. Ekkor a munkáltatói jogkör gyakorlójával - cégvezető - beszéltem, mutattam meg neki hogy mi áll a szerződésben, amelyen az ő aláírása nincs rajta. Megbeszéltük, hogy javítva lesz, e-mailben írásban adta hogy benzinpénz, mozgóbér, stb megkapom. Azóta sem kaptam semmi "új" szerződést. Ez volt 2015.december elején. Kb 1 hónapja főnököm felhívatott, hogy nem írtam alá szerződést és kellene neki. Mondtam, hogy várom a cégvezető írásban adott ígérete szerint módosított szerződést aláírva. Azóta sem kaptam semmit.

 

Jelenleg kissé "frusztráltan" érzem magam, ugyanis adminisztrátori munkát "végzek". Hivatalosan a cégnél 2014-ben kolleganőm lett kinevezve a "pozíciómba". Azóta sem kapok információt sem tőle, sem mástól. Kissé megalázónak tartom! Itt jön a kérdésem, hogy ilyen esetben hogy tudok innen úgy elmenni, hogy ne járjak "rosszul"? (Gondolom épp erre várnak!) Annyi még, hogy egyedül nevelem a gyermekemet és még nincs 3 éves. Van valaki aki tudna segíteni? 

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!