Balesetveszélyes körülmények között dolgozunk

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

Tájékoztatást kérnék. Dolgozom egy üzletben, amelyet most nem szeretnék megnevezni. Bolti eladó vagyok, munkakörömbe tartozik a kasszázás és a bolt árukészleteinek feltöltése, takarítás, stb. Ez így rendben is lenne. Igaz, hogy a pénztáros és egyéb munkafolyamotok egymást váltva, 1 műszakon belül történnek, de még ez sem probléma... Viszont az normális dolog, hogy 8-10 békából 3 db működik, ezek 250 kg teher bírásúak, napi szinten több raklap sört, mely kb. 700-800 kg/raklap, vizet mely kb. 0.5 l 650 kg, tejet mely kb. 720 kg/raklap, cukor mely kb. 960 kg/raklap. És még sorolhatnám, s többségében ezen raklapok tetején még találhatók más termékek is, igaz kevesebb darabszámban, de az is plusz súly.. Az normális, hogy ezt egy ember húzza ki? Ha vagyunk többen néha, tudok segítséget kérni és akkor valaki tolja hátulról, de akkor is, egy 250 kg teherbírású szerkezettel, 3-4-szeres többletsúlyt vontatni nem balesetveszélyes?

 

318-01.jpg

 

Mellesleg több kollégám nem használ munkavédelmi cipőt, volt akinek egy pár hónapja eltört a lábujja, de még sem használja azóta sem, viszont van elektromos targoncánk is, igaz ezt csak jogosítvánnyal rendelkezők használhatják, de sokszor elfordult már az is, hogy a diákok kezelték, bár arról nem tudok hogy engedéllyel vagy lenne rá jogosultságuk. Tehát ezen kérdésekre szeretnék választ kapni.

 

Mert szerintem ezek a körülmények így nem normálisak és balesetveszélyesek! Köszönöm!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!