Évek óta gyötörnek

Olvasónk, nyíregyházi betti történetét olvashatjátok, akit évek óta gyötörnek felettesei írásban és szóban egyaránt.

Én egy multi barkácsáruház eladója vagyok 1999 óta. Nálunk nem számít bele a WC-re menés a munkaközi szünetbe, s a munkáltató remek összetételű ingyen ásványvizet biztosít, amiből olyan mennyiséget ihatunk, amennyit akarunk. A munkakörömbe az árupakolástól és szemétkihordástól a vevőorientált szaktanácsadásig és az eladó térben a veszélyes gépek kezeléséig minden előforduló munkafeladat beletartozik. Mindezek mellett azonnal ugrani kell a vezetők, a vevők és a saját nem eladó külső/belső munkatársak bármely utasítására.

Mindezt állva, acélbetétes cipőben,reggel 8-tól este 8-ig,gyakorta munkavédelmileg aggályos munkafeltételek között heti négy alkalommal. Régebben valamivel könnyebb volt elviselni a zord munkakörülményeket, mert az akkori főnökök legalább kulturáltan, emberségesen kommunikáltak velünk. Ma már sajnos ez nem mindig van így.


Sőt, 2006 vagyis a munkavédelmi képviselővé választásomat követően az áruházvezetői megítélés szerint ártatlanul rossz dolgozóvá lettem. 2008-ban pedig másik három magas rangú vezető, megalázó eljárást követően írásbeli figyelmeztetést helyezett el a személyügyi dossziémban. Mondanom sem kell, szintén koncepciós vádakra alapozva. Ennek részletes történetével nem szeretném offolni ezt a topikot.

Elég az hozzá, hogy minél inkább igyekszem, minél jobban megszervezem a munkám, annál rosszabb a munkavégzésem "tempója". Mivel ezzel szóban és írásban is rendszeresen évek óta gyötörnek, már régebben arra az elhatározásra jutottam, hogy a szüneteket is(napi kétszer 30 perc)ledolgozom -amennyire csak bírom-, hátha akkor végre ifjú főnökeim békén hagynak.

A munkavédelemmel kapcsolatos tevékenységemet pedig lehetőség szerint szabadnapjaimon intézem, hogy legalább ezért ne adjak okot a további retorziókra.(Bár 10% munkaidő kedvezmény illet meg.)

Szerencsére egészséges, 1956 forró őszén született nő vagyok, úgyhogy ez nem jelent számomra problémát.

Viszont szóltak, hogy legyek szíves vegyem ki minden munkanapon a 60 percet,(vagy legalább húzzam le a kártyámat) mert ha az OMMF ellenőriz megbüntethetik a céget, ha nem pihenek.....

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.