A hideg ráz az egésztől

Mostanában elég inaktívak vagytok, tessék többet kommentelni :). Következzen egy újabb történet.

A segítségeteket szeretném kérni munkaügyi dolgokkal kapcsolatban., vagy ha nem más legalább kipanaszkodom magam.

 

1 hónap híján épp r éve dolgozom a cégemnél, ahol volt minden, jó is rossz is, de mindig mindenhez alkalmazkodtam és elfogadtam a helyzetet, próbálok nem elveszni a részletekben…

 

Tények: a fizetésem 120 000 ft januártól, papírforma szerint pedig minimálbér.

A főnököm múlthét kedden közölte, hogy nem tudja ezt így tartani, és megszorítások lesznek, ami rám nézve két dolgot jelenthet:

 

1. kirúg s kapok 2*70 ezer forintot(aznap, kedden még 3*70 ezerről volt szó) a fizetésemen felül, ami ugye a ledolgozott hónap miatt így is úgyis jár. –mondanom sem kell, h feketén…

 

2. elmegyek munkanélküli segélyért (42.000) és kapok még 60 000 ft-ot. Ez összesen 100.000. és kevesebbet dolgozok

 

Tudni kell, hogy csak a hitelem márciustól 70 000 Ft. És mondhatni egyedül tartom fent magam és csak magamra számíthatok. Mérlegelve ezt, a munkahelyi történéseket a közel 3 év alatt, és egyéb dolgokat, aludtam az ajánlatra egyet és úgy döntöttem, hogy a felmondását választom.

 

Viszont pont a hitelem miatt megkértem, h rendes felmondással mondjon fel (és akkor legalább a hitelem nem viszi úgy a pénzt- tudjátok, van ez az állami kezességvállalás…)

 

Erre ma bejelentette, hogy beszélt a könyvelővel, és a rendes felmondás mínusz 35.000 ft nekem, mert bele kell írni 1 hónap felmondási időre járó pénzt.

Tehát most már ott tartunk, h 105ezer a „végkielégítés”. Bevallom marha rosszul esik, hogy ennyi pénzért ezt teszi. Viszont azt is mondta, h csak 10-én tud fizetni, DE az a baj, hogy annyira hülye nem vagyok, hogy addig aláírjak bármit is, amíg nem fizet, de amíg nem írom alá, addig nem tudok menni a munkaügyi központba sem, és a bankba sem..

 

És már az a 35 ezer sem érdekel, és ha kicsit jobban állnék anyagilag, akkor még a fizetésem sem hoznám el annyira szomorú és dühös vagyok, mert NEM EZT ADTAM ÉS ÉPPEN EZÉRT NEM IS EZT VÁRTAM VOLNA TŐLÜK.

 

Bár nagy elvárásaim nem voltak – szerencsére, mert akkor eddig sem maradok itt – de azért a többiek fizetéséből, a már régebben elbocsátott kollégám végkielégítésének példájából etc. következtetve tényleg nem vártam ezt. Talán nem tetszett nekik, hogy nem a 2. lehetőséget fogadtam el. És kicsit aggódok, mert nem tudom, hogy holnapra mit talál ki ismét.

 

Ami eszembe jutott, hogy ha teljesen hivatalos mederbe terelnénk a dolgot, akkor nettó 58 ezer lenne a fizum, 58, az 1 hóra járó végkielégítés, és nem tudom ha nincs meg a három évem pont, akkor is jár e az 1 hónap végkielégítés?

 

Vagy mi van, ha annyira nem tudunk megegyezni, h azt mondja, vagy felmondok én vagy maradjak s kapom a hivatalos fizum.. Nem tudom mire készüljek, és a hideg ráz ettől az egésztől. Tanácstalan is vagyok, bár a jogszabályoknak kicsit utánanéztem, nem minden teljesen egyértelmű.

 

Köszönöm, hogy elolvastatok.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.