Se bér, se munkaköri leírás

Tisztelt MHT!

 

A következő a helyzetem:

 

Egy multinál kezdtem el dolgozni még utolsó éves egyetemistaként, mint gyakornok 6 hónapos kezdetben határozott idejű szerződéssel. Pár hónap után mivel elégedettek voltak a teljesítménnyel bekerültem rendes állományba és határozatlan időre módosították a szerződésemet gyakornokként, mondván, hogy a 6 hónap után specialista/mérnök pozícióba átkerülök.


A diploma megszerzése egy félévvel elcsúszott és erre hivatkozva a 6 hónap után nem kerültem mérnöki pozícióba mondván diploma nélkül nem kerülhetek. Megjegyzem nem egy ember van a vállalatnál mérnöki pozícióban diploma nélkül…


Júniusban sikeres államvizsgát tettem és július első munkanapján a diplomámat bemutattam, fénymásolatokat leadtam a kellő helyen. Elvileg a munkaköri leírásom már elkészült júliusban, de mivel az új béremet nem hajlandó a HR aláírni így még se új munkaköri leírást nem kaptam és írtam alá, se új bérlapot!


De idő közben már a júliusi béremen is elvesztettem a különbözetet és úgy tűnik, hogy az augusztusival is ezt szeretné tenni a vállalat!

 

Kérdésem, hogy tudok-e valamit tenni, hivatkozhatok-e valamire, hogy az ügy előre haladjon és az elmaradt bérkülönbözetemet is megkapjam? Meddig csinálhatják ezt velem, van erre valami szabályozásuk?

 

Mit javasolnak, mit tegyek?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Tisztelettel,
M