Engem is "rátettek a listára."

Egy kelet-magyarországi nagyvállalatnál vagyok középvezető. Ez év júniusában írásban bejelentettem a munkáltatóm felé, hogy terhes vagyok (akkor voltam 7 hetes) és hogy a szülész-nőgyógyászom táppénzre vételemet javasolja. Következő naptól kezdődően táppénzes időszakomat megkezdtem. A cégnél - tulajdonosváltás és szervezeti átalakítások miatt - azóta csoportos létszámleépítést terveznek és előzetes információim szerint (azaz hivatalos dokumentációval erről még nem rendelkezek) engem is "rátettek a listára." Az információt adó arról is tájékoztatott, hogy most csak közlik velem, hogy a védelem megszűnése után szűnik meg a munkaviszonyom.

kismama1.jpg

Kérdéseim:

  1. Valóban elküldhet csoportosban?
  2. Egyáltalán közölheti-e velem a felmondás tényét a munkáltató? Hiszen veszélyeztetett terhes vagyok...
  3. A csoportos létszámleépítésre (állami cég lévén) önkormányzati támogatást vesz igénybe a munkáltató. Ha csak cca. három év múlva fogja a munkaviszonyomat megszüntetni, akkor most megigényelheti rá a támogatást?
  4. Mi van abban az esetben ha a védelem ideje alatt vissza akarok menni dolgozni? Köteles visszavenni? Milyen munkakörbe, ha az enyémet "átszervezte"?

Várom megtisztelő válaszukat,
üdvözlettel:


Egy kismama